Julen i Bålsta Centrum

Välkommen att uppleva ett lite mer lokalt julfirande som är lite snällare mot planeten. Aktiviteter för hela familjen som sätter återbruk i centrum.

1 december, kl. 12-18
Utdelning av Skattkammaren. Här är det först till kvarn som gäller!

4 december, kl. 10-15
Lions traditionella julmarknad

7-9 och 14-16 december, kl. 13-16
Gör din egen julgrupp & julpyssla tillsammans med Återvinningscentralen i Håbo kommun.

Här kommer en florist visa och inspirera till hur du gör din egen julgrupp. Ta med dig en eller flera blommor som du önskar att ha i din julgrupp. Korgar, dekoration och mossa finns på plats.

11 december, kl. 10-15
Pyssel & julfika

13 december, kl. 16:45
Lions luciatåg

18 december
Julmarknad med Ung Företagsamhet, samt pyssel och julfika mellan kl. 10-15.

Feed Your Skin

Feed Your Skin erbjuder ett brett utbud av hudvårdsprodukter (krämer, serum och masker) och ansiktsapparater av högsta kvalitet. Vi erbjuder även ansiktsbehandlingar som är utformade för just din hud.
Läs mer om våra produkter här: www.fyspro.com

Nu är vi hållbarhetscertifierade

Bålsta Centrum har fått BREEAM-SE:s certifiering för en hållbar byggnad och uppnår kriterierna för nivån “Very Good”. En miljöstämpel vi är mycket stolta över.

BREEAM-SE certifierar byggnader enligt svenska regler och standarder, med hårda krav för att byggnaden ska bidra till en godare miljö. Byggnaden bedöms utifrån kriterier som energianvändning, inomhusklimat vattenhushållning och avfallshantering. De olika betygsnivåerna gör också att byggnaden kan jämföras med andra byggnader inom samma kategori, både nationellt men också internationellt. Därför är vi extra stolta över att uppnå nivån Very Good.

 

Är du intresserad av att veta mer om miljöcertifieringen? Klicka här.

 

 

Aktuella erbjudanden

Här hittar du aktuella butikserbjudanden i Bålsta Centrum

Synsam
Upptäck våra klimatsmarta bågkollektioner som Fellepini x Sea2See – bågar tillverkade av havsplast eller Circular Collection där vi ger gamla glasögon nytt liv.

Glasögonabonnemang  är en trygg lösning anpassad efter att dina behov förändras över tid, skräddarsydd efter din plånbok utan oväntade utgifter. Välj tre produkter eller fler från hela vårt sortiment. Du betalar inget idag och allt ingår till en fast månadskostnad.

Våra legitimerade optiker ser till hela din ögonhälsa och här bokar du synundersökning. Boka synundersökningen här. 

 

Hållbarhet i centrum

Vi sätter hållbarhet i centrum!

Ett klimatsmart hem för våra bin
Nu har bikupan på vårt tak fått en ny plats. Utanför centrum på den lilla gräsplätten vid vår parkering, har bina nu fått ett nytt soligt läge att trivas i.

Återvinna dina elprylar hos oss!
Miljöhjälten har gjort entré i våra lokaler. Här kan du göra en hjälteinsats för planeten och återvinna dina elektronikprylar, batterier och ljuskällor.
Du hittar den i entrén vid apoteket.

Fyndiga riktiga skatter till ditt hem
I Bålsta Centrum visar Håbo kommun upp sitt återvinningsarbete i två av våra lokaler, där du kan fynda det andra lämnat.
Klicka här för att läsa mer.

Skattkammaren

Skattkammaren tar lite julledigt!

Håbo kommun visar upp sitt återvinningsarbete och vill inspirera till att skapa så lite avfall som möjligt. Skattkammarens verksamhet bidrar till att minimera resursanvändningen och undviker att saker blir avfall. Här kommer du kunna fynda det som någon annan har lämnat. Nu går skattkammaren på lite julledigt men håll koll på sociala medier och här på hemsidan då vi öppnar upp skattkammaren igen.

Läs mer om kommunens projekt här och håll er uppdaterade i våra sociala kanaler för mer information.

 

Tack alla Bålstas sockrockare – Nu skänker vi 10.000kr

Tack till alla er som rockat sockorna med oss i Bålsta Centrum.
Nu skänker vi 10.000 kronor till parasportlaget Bålsta FBC Mix!

 


 

Under mars uppmanade vi våra följare i sociala medier att rocka sina sockor, ta en bild och publicera på Instagram eller Facebook under hashtaggen #balstacentrumrockarsockarna. Varje inlägg bidrog till att samla ihop pengar till den lokala idrottsföreningen Bålsta FBC Mix, som nu gjort att Bålsta Centrum skänker 10.000kr. Stort tack till alla som varit med och bidragit!

Bålsta rockar loss!

Bålsta rockar loss — tillsammans samlar vi in pengar till Bålsta FBC Parasport Mix.

Lägg ut en bild när du rockar dina sockor på Instagram eller Facebook och tagga med #bålstarockarsockorna. Vi matchar varje inlägg med att skänka 100 kr till Bålsta FBC Parasport Mix 💜

Bålsta Parasport Mix är ett innebandylag för personer över 13 år med funktionsvariationer. Föreningen har funnits sedan 2012 och erbjuder träning som passar alla. Läs mer om föreningen genom att klicka här.

Tänk på att du måste ha öppen profil för att vi ska kunna se ditt bidrag.

Covid-19 vaccination i Bålsta

Region Uppsala kommer under det närmsta halvåret utföra vaccination mot Covid-19 i Bålsta Centrum.

För kallade till vaccinering i Bålsta Centrum, är vaccineringen i före detta Intersport med ingång endast från centrumterassen!

Adressen är Centrumstråket 2. Centrumterassen ligger vid Novilla.

Håll dig uppdaterad på www.folkhalsomyndigheten.se för vidare information kring vaccinationen.

Alla hjärtans dag

Låt alla hjärtans dag få komma hem till dig i år med take-away och hemleveranser från våra restauranger. Ett perfekt tillfälle att skräddarsy din alldeles egna hemma- restaurang med mat från dina lokala favoriter.

Nedan hittar du kontaktuppgifter till våra restauranger och café. Du kan antingen klicka på telefonnumret till den restaurang du vill beställa ifrån eller klicka på namnet så kommer du direkt till restaurangens sida.

Bores Gatukök
0171-428 153

Bålsta Kök och Bar
0171-500 55
Mail

Espresso House
Beställ via appen

Hinode Wok
0171-508 88

Kaiyo Sushi
08-83 14 15