Behöver du mer luft?

Känner du att du behöver mer luft ibland? Det kan du få i Bålsta Centrum.

Kom och prova vår nya luftpump som finns utanför huvudentrén längs Hemtex skyltfönster.
Där kan du pumpa cykeldäck, barnvagn, rullstolen eller rullatorn. Placera munstycket mot ventilen och luften pumpas.
Pumpen är tillgänglig dygnet runt!

 

Äntligen nya toaletter och skötrum

Äntligen kan vi välkomna er till centrumets sprillans nya besökstoaletter och skötrum!

Där hittar ni tre unisex-toaletter, en handikappstoalett, ett stort skötrum för att ta hand om de minsta besökarna med plats för att parkera barnvagn. I skötrummet finns en skön fåtölj där man kan dra draperi om sig för lite mer avskiljdhet, två bäddar för att byta blöjor och en mikrougn för att värma nappflaskor och burkmat. Inom kort finns även en barnstol där.

Ni hittar toaletterna vid kontantcenter vid torget och de har öppet från kl 7-19 på vardagar och stänger kl 15 redan på helgdagar. Därefter låser vi upp en toalett i entrén vid Apotek Hjärtat.

Fitness24seven har öppet

Efter flera månaders renovering kan Fitness24seven öppna dörrarna 29 januari kl 12.

Välkomna då att spana in deras nya fräscha, utökade ytor, tjejgym och en helt ny maskinpark. Notera att de har en ny nattentré från centrumterassen.

Ny lekplats

Vi hälsar våra minsta besökare varmt välkomna till centrumets nya lekplats på torget. Där finns en värld med träd, en bäck, några stenar, en grotta att krypa in i och en liten kulle att åka rutschkana ned för. Lekplatsen är skapad för att passa barn i ålder ca 2-5 år.

All lek sker på föräldrars ansvar. Notera att man inte får ha skor på sig här. Vi ber att ni heller inte förtär mat eller dryck på lekplatsen.

Instabox nu i Bålsta

Har ni sett den stora nya röda kolossen i Bålsta Centrum? Det är Bålstas första Instabox!

Instabox är en frakttjänst som finns i utvalda nätbutiker. De fraktar ditt paket till något av våra förvaringsskåp, oftast samma dag som du lägger beställningen. Hämta ditt paket när du vill under centrumets öppettider, slipp stå i kö, kanske hämta i närheten av jobbet istället för hemmet? Bestäm vilken plats som passar dig bäst. Med en pinkod kan du öppna just din box. Läs mer om Instabox här.

Bålstas Instabox finns i entrén mot kommunhuset.

LasseMaja Klippotek i ny salong

LasseMaja Klippotek har flyttat till en nybyggd lokal i Bålsta Centrum. Numer hittar ni dem mittemot Systembolaget vägg i vägg med salongens tidigare lokal. Den nya lokalen är tidsenligt planerad för att uppnå optimal kund- och personaltrivsel. Salongen är ljus och det är högt i tak. I samband med flytten har man även bytt grafisk profil och satt upp en ny skylt utanför salongen.

– Frisörerna som jobbar i salongen är taggade och optimismen och glädjen spirar i salongen som aldrig förr, säger ägaren Thomas.

LasseMaja har även utökat personalstyrkan med en ny medarbetare. Salongens nya frisör heter Angelika Pettersson och har en gedigen erfarenhet inom klippteknik samt kemiska behandlingar.

Tack vare flytten till den nya lokalen har salongen en något större försäljningsavdelning. Förhoppningen är att man kommer att utöka produktsortimentet och erbjuda marknadens mest eftertraktade hårvårdsprodukter.

Vi hälsar såväl gamla som nya kunder hjärtligt välkomna till LasseMaja Klippotek.

Drop in & tidsbokning 0171-56 170

Fitness24seven bygger ut

Fitness24seven har temporärt stängt för ombyggnation. De kommer utöka sin lokal med ytterligare 145 kvadratmeter då de har tagit över Advokat Berlins förra lokal som ligger vägg i vägg med gymmet. Fitness24seven kommer uppgradera till sitt senaste koncept så vi kan vänta oss något riktigt modernt och fräsch. Gymmet meddelar att alla nuvarande kunder behöver inte betala någon avgift under byggtiden men är välkomna att träna på Fitness24sevens övriga anläggningar under tiden. Det närmaste finns i Barkarby. Vi ber om ert tålamod under tiden.

“Vi har mycket trogna och engagerade medlemmar i Bålsta och vi ser verkligen fram emot att kunna erbjuda dem vårt nya fina koncept, mer yta och en helt ny och utökad maskinpark”, säger Annsofi Thunholm, Regional Manager Fitness24seven.

7 januari 2019 öppnar de igen. De kommer då ha kvar sin entré under dagtid på samma ställe men för er som tränar på natten får ta trapporna upp till centrumterassen.

Årets skörd från vår bikupa

Vi är stolta att kunna husera en bikupa på taket av Bålsta centrum. Under 2018 denna bikupa genererat hela 68 kilo honung vilket är fantastisk bra för en enda kupa. Våra biodlare från Blomlöfs Bin säger till och med att det är en av deras bästa bikupor. Varför blir just denna bikupa så bra undrar vi? Biodlarna Blomlöfs menar att tre faktorer var avgörande:

  • Kupan stod på plats hela säsongen och kunde börja dra in honung direkt när värmen kom tidigt.
  • Det var en bra drottning.
  • Det fanns parklindar väldigt nära som gav bra med nektar.

 

Nu börjar bina gå in i vila för den kallare säsongen. Vi hoppas på lika god honungsskörd nästa år.

Vi bygger för en ny entrésnurra

Har ni märkt av bygget vid vår huvudentré?

Entrésnurran har blivit för gammal och måste bytas ut. Ett ganska stort byggplank spärrar av den och man kan endast kan gå in och ut genom sidodörren. Det blir trångt och kanske även köer. För att den nya snurran ska fungera riktigt bra måste golvet vara helt jämt. Idag diffar golvet 1-2 cm så det måste läggas om. Därför tar arbetet nästan tre veckor att utföra. I början av oktober ska arbetet vara klart.

Vi ber om ert tålamod!

Tips under tiden:

  • Varmt välkomna att använda centrumets övriga tre entréer. Det är ju ändå rätt skönt med en liten promenad.
  • Det finns många parkeringsplatser vid landstingshuset (infart från Centrumvägen, vid kommunhuset) nära entrén vid Apoteket som är tillgängliga att parkera på efter kl 16 på vardagar samt hela helgerna. Det är endast reserverade parkeringsplatser på vardagar 7-16, men därefter får man parkera där.
  • Utanför entrén vid Apotek Hjärtat finns även kundvagnar för dig som ska storhandla.
  • Det finns några få parkeringsplatser vid entrén utanför Systembolaget.

Välkommen till vårt nya kontantcenter

Letar du efter uttagsautomaten i Bålsta Centrum? Ni har säkert märkt att den inte finns kvar längre under rulltrappan. Istället välkomnar vi till vårt helt nya kontantcenter vid torget där Du både kan sätta in och ta ut pengar – både SEK och EUR.

Det finns även en servicebox för dig som företagare.