Rabatter som ger näring!

Vårens rabatter ger näring åt dina lokala handlare. Se våra butikers erbjudanden nedan:

Elgiganten Phonehouse
500 kr presentkort vid byte av operatör eller nyteckning.
Giltighetstid 28/3-13/4.

Highlight
25% på valfritt plagg! Gäller ordinarie pris och en gång/kund, kan ej kombineras med andra rabatter eller erbjudanden.
Giltighetstid 28/3-13/4.

Hälsokraft
15% rabatt på allt vid 1 köp gäller även skor. Giltighetstid 28/3-13/4.

Invomobil
10 % rabatt vid mobilreparation. Giltighetstid 28/3-13/4.

Klackenbergs Böcker & Papper
25% på valfri bok. Gäller ej i kombination med andra rabatterbjudanden. Giltighetstid 28/3-13/4.

Lekia
15% på ett helt köp. Kan ej kombineras med andra erbjudanden och rabatter. Gäller ej presentkort och beställningsvaror. Giltighetstid 28/3-13/4.

Lindex
25% rabatt på valfri vara. Gäller ej kosmetik, ej i samband med andra rabatter eller erbjudanden. Giltighetstid 28/3-13/4.

Erbjudandena kan användas vid endast ett tillfälle, gäller ordinarie priser och kan ej kombineras med andra rabatter eller erbjudanden. Erbjudandena gäller med uppvisande av kupong i butik. Giltighetstid 28/3-13/4.

 

Tillfällig justering av öppettiderna

Med anledning av den rådande situationen orsakad av den snabba spridningen av det nya Coronaviruset minskar vi tillsvidare Bålsta Centrums öppettider från och med den 17 mars. De nya öppettiderna möjliggör minskad smittspridning samtidigt som vi tillsammans med våra butiker upprätthåller hög service för de boende i centrumets närområde. Vi har sedan tidigare vidtagit åtgärder för att minimera risken för spridning av viruset i centrumet som bland annat uppgraderade städrutiner och vi har löpande avstämningar i den grupp som är ansvarig för att hantera situationen.

Öppettider från den 17 mars, tillsvidare:
Måndag-Fredag 11:00 – 18:00
Lördag – Söndag 12:00 – 15:00

Systembolaget
Måndag-Onsdag 10:00 – 18:00
Torsdag- Fredag 10:00 – 19:00
Lördag 10:00-15:00
Söndag Stängt

Bores gatukök

Bores är ett nytt franchise-koncept som ska återta Sveriges gatukökskultur. Vi vill att Sveriges befolkning ska kunna se fram emot att besöka sitt lokala gatukök och gå där ifrån mätta och nöjda.
Bores öppnar under våren 2020 i Bålsta Centrum.
Vi ses!

Håbo kommuns hållbarhetsveckor i Bålsta centrum ställs in

Hållbarhetsveckorna under perioden 17 till 27 mars ställs in som en försiktighetsåtgärd med anledning av coronaviruset. Ta istället del av information om hållbarhet, fyll i våra digitala enkäter och lämna dina synpunkter via www.håbo.se/hållbar

Du har fortfarande möjlighet att tycka till och få information via håbo.se/hållbar


Det finns fyra digitala enkäter du kan svara på om hållbarhet, cykling, belysning, trygghet och våra grönområden. Klicka här för att komma till enkäterna.


Följande datum ställs in:

 • 17 mars klockan 13.30-17.30
 • 18 mars klockan 13.30-17.30
 • 19 mars klockan 13.30-17.30
 • 24 mars klockan 13.30-17.30
 • 26 mars klockan 13.30-17.30
 • 27 mars klockan 13.30-17.30

Instabox i Bålsta

Har ni sett den stora nya röda kolossen i Bålsta Centrum? Det är Bålstas första Instabox!

Instabox är en frakttjänst som finns i utvalda nätbutiker. De fraktar ditt paket till något av våra förvaringsskåp, oftast samma dag som du lägger beställningen. Hämta ditt paket när du vill under centrumets öppettider, slipp stå i kö, kanske hämta i närheten av jobbet istället för hemmet? Bestäm vilken plats som passar dig bäst. Med en pinkod kan du öppna just din box. Läs mer om Instabox här.

Bålstas Instabox finns i entrén mot kommunhuset.

Bikupa på taket

Vi är stolta att kunna husera en bikupa på taket av Bålsta centrum.

Under 2018 gav denna bikupa hela 68 kilo honung men under 2019 gav den 45 kilo, vilket är fantastisk bra för en enda kupa. Binas pollineringsjobb är livsviktigt för vår matproduktion. Ca 1/3 av den mat vi äter idag har vi bina att tacka för. Därför vill vi önska alla bin välkomna till området vid Bålsta Centrum.

Våra biodlare från Blomlöfs Bin säger till och med att det är en bra skörd från en bikupa. Varför blir just denna bikupa så bra undrar vi? Biodlarna Blomlöfs menar att tre faktorer var avgörande:

 • Kupan stod på plats hela säsongen och kunde börja dra in honung direkt när värmen kom tidigt.
 • Det var en stark och duktig drottning.
 • Det finns parklindar väldigt nära som ger bra med nektar.

Fakta om bin:

 • Ett bisamhälle består av:
  – En drottning
  – 0 vintertid- 500 drönare sommartid
  –20 000 – 80 000 arbetsbin
 • Drottningen lägger ägg från april till september, i juli upp till 2000-3000  ägg dagligen. Årligen 150000 ägg. Under hela livstiden ca 500000 ägg.
 • Ett bisamhälle (typ en bikupa) samlar i snitt 30-40 kg honung per år.

 

Bikupor

Högt över taket på Bålsta Centrum kommer det i sommar surra av honungsbin. Efter inspiration från Håbo kommuns bikupa i Dragetrondellen tar nu Bålsta Centrum efter och har inlett ett samarbete med Blomlöfs bin om att upplåta plats för en bikupa som ska generera honung. Honungsbin är helt fredliga djur som vill lukta på blommor. Därmed undviker de människor till skillnad från getingar som är rovdjur och gärna vill komma åt söt mat och dryck.

Det råder bibrist i världen. På 30 år har upp till 80 procent av de flygande insekterna försvunnit i centrala Europa enligt en tysk forskargrupp. Om vi förlorar insekterna blir konsekvenserna förödande då hela ekosystemet kan kollapsa. Utan insekter som pollinerar våra grödor blir det också ont om mat. Forskarna vet inte exakt varför minskningen sker, men de misstänker att det främst beror på bekämpningsmedel och intensifierat jordbruk. Jordsbruksverket beräknar att värdet av Sveriges honungsbins pollineringstjänster uppgår till mellan 260 och 466 miljoner kronor – pengar som vi slipper betala eftersom bina gör jobbet gratis. Så länge de finns kvar.

Bålsta Centrum vill vara en bidragare till binas fortlevnad. Vi planterar blommor runt om centrum som bina gillar att polinera med och en del av vårt tak är sedumtak (ett miljövänligt tak med levande växter och med tunt lager av rotsystem) och därmed en fristad för bland annat bin och fjärilar.