Alla hjärtans räddning 

Prova hjärt- & lungräddning med Räddningtjänsten
 14 februari, kl 14-18

Varje år rapporteras ca 5 000 fall av plötsligt hjärtstopp utanför sjukhus från ambulanssjukvården i Sverige. Årligen räddas ca 500 människor till livet efter plötsligt oväntade hjärtstopp utanför sjukhus. Plötsligt hjärtstopp kan drabba vem som helst. Det kan vara en familjemedlem, en kollega, en medmänniska på gatan eller en nära vän, ung som gammal. Därför vill vi på Alla hjärtans dag bidra till att sprida kunskap om hur man kan förbereda sig inför en sådan livsavgörande situation.

I samarbete med Räddningstjänsten i Enköping-Håbo bjuder vi in Dig att lära dig grunderna i hjärt- och lungräddning 14 februari kl. 14-18 i Bålsta Centrum. En värdefull kunskap som är viktig att ha då man verkligen behöver den.

Det blir drop-in-träning där personal från Räddningstjänsten berättar vad du ska göra i ett akut läge och du får bland annat testa på hur man utför kompressioner på dockor. Räddningstjänsten visar även hur en hjärtstartare fungerar och du får även möjlighet att koppla upp en övningshjärtstartare. Ingen föranmälan krävs och eventet är kostnadsfritt. Vi håller till mittemot Espresso House under hela eftermiddagen.

Vi vill passa på att informera om att vi har en hjärtstartare i Bålsta Centrum:

  • en i ICA Kvantums förbutik

Dessutom finns flera hjärtstartare i vårt närområde:

  • En i kommunhusets entré
  • En hos Folktandvården
  • Två på Fridegårdsskolan – en i foajén i huvudentrén och en i sporthallen
  • En i simhallen

Hjärtligt välkommen till Bålsta Centrum!

Läs gärna mer om Hjärt- & Lungräddning på www.hlr.nu/fakta-riktlinjer