En hjälpande hand i Håbo kommun

I svåra tider är det extra viktigt att vi ställer upp för varandra. Därför är det glädjande att meddela att Håbo kommun tillsammans med Röda Korset erbjuder hjälp till de som behöver det som mest. Vill även du bidra med ditt engagemang, så finns möjlighet att vara till hjälp och en stöttande kraft.


Behöver du hjälp?

Är du över 70 eller i riskgruppen, behöver du hjälp med att handla, hämta ut paket eller medicin? Då kan du få hjälp av Röda korset för att uträtta dina ärenden. Givetvis kostar tjänsterna ingenting.
Mellan mån, ons och tors 9-15 kan du ringa till 076-262 65 82 och berätta vad du behöver ha hjälp med. Det går även bra att maila till: beredskap.haabo@redcross.se
Läs mer här!

Hjälpa till
Vill du, din organisation eller förening erbjuda dina eller era tjänster så finns nu möjlighet att göra gott i samhället. Kanske kan ni komplettera eller erbjuda hjälp som inte ingår i kommunens ansvarsområde? Vänd er till frivilligsamordnare på Håbo kommun, Tina Tiefensee., som ser till att ert engagemang inte går till spillo.
Kontakt: 0171-525 74 eller 070-617 14 31, frivillig@habo.se.
Läs mer här!

Tillhör du en riskgrupp och vill låna böcker?
Personalen på Håbo bibliotek plockar ihop böcker efter dina önskemål och intressen. Böckerna levereras sedan hem till dig genom Röda Korset.
Läs mer här!

Såhär jobbar Håbo kommun
Vill du veta mer om covid-19 och hur Håbo kommun arbetar kring detta? Håbo kommun har sammanställt en portal med all nödvändig information kring viruset, kommunens arbete och var du ska vända dig med dina frågor.
Läs mer här!

Det är mycket som händer i Håbo läs mer här!