Bålsta Centrum

Öppettider:

Vardagar

10-18

Lördag

10-15

Söndag

Stängt


Livs:

Alla dagar

7-22

Espresso House till Bålsta Centrum

Vi är glada att meddela att Espresso House öppnar nytt café i Bålsta Centrum. Det är lokalen vid entrén mot Friegårdsskolan som just nu genomgår omfattande renovering för att öppna för fikasugna besökare den 21 december.

ICA bäst i landet på samhällsengagemang

ICA Kvantum Bålsta har fått pris för bästa lokala samhällsengagemang av alla kvantum-butiker i hela Sverige! Detta tack vare era höga poäng i Nöjd Kund Index (NKI) gällande vårt lokala samhällsengagemang. Med 83 poängs mariginal tog de hem första-priset!

Vi säger stort GRATTIS till Ica Kvantum Bålsta!

Bikupor

Högt över taket på Bålsta Centrum kommer det i sommar surra av honungsbin. Efter inspiration från Håbo kommuns bikupa i Dragetrondellen tar nu Bålsta Centrum efter och har inlett ett samarbete med Blomlöfs bin om att upplåta plats för en bikupa som ska generera honung. Honungsbin är helt fredliga djur som vill lukta på blommor. Därmed undviker de människor till skillnad från getingar som är rovdjur och gärna vill komma åt söt mat och dryck.

Det råder bibrist i världen. Mer effektiva jordbruksmetoder har trängt undan vilda pollinerare och odlade bin har drabbats av kvalster och gifter i böndernas bekämpningsmedel. Jordsbruksverket beräknar att värdet av Sveriges honungsbins pollineringstjänster uppgår till mellan 260 och 466 miljoner kronor – pengar som vi slipper betala eftersom bina gör jobbet gratis. Så länge de finns kvar.

Bålsta Centrum vill vara en bidragare till binas fortlevnad.

Nyrenoverade Intersport

Intersport har renoverat och uppgraderat sitt butikskoncept. Nylansering görs torsdag 18 maj. Varmt välkomna att hälsa på dem och spana in deras fina erbjudanden.

Härligare rulltrappa

Som första köpcentrum i Sverige kan Bålsta Centrum stoltsera med en färgglad rulltrappa.

När man går in genom Bålsta Centrums huvudentré är rulltrappan bland det första man ser. Varför inte göra den lite härligare att titta på och åka i? Det var så vi tänkte och med inspiration av samma rulltrappsbelysning som började dyka upp i Stockholms tunnelbana under hösten kändes det helt rätt. Vi ska dock inte alltid använda regnbågsfärger utan det ska kunna vara enfärgat och anpassas efter säsong och aktiviteter i centrum.

Välkomna att ta en tur!

Fota den gärna och använd hashtaggen #bålstacentrum.

Det här är Idun

Det här är Idun! det är vår alldeles egna, härliga fågel som bor på Bålsta Centrums tak och kommer ner när hon ser att det är många barn i centrum.

Vi tackar för alla bidrag till fågelns namn. Slutligen bestämdes att Cecilia Person hade skickat in det bästa förslaget, Idun, och Carolina von Mentzer får tröstpris för bidrag om var fågeln bor.