Bålsta Centrum

Öppettider:

Vardagar

10-19

Lördag

10-15

Söndag

11-15


Livs:

Alla dagar

7-22

Biet Maya & honung 23 sept

Lördag 23 september kommer biet Maya till Bålsta Centrum.
Maja finns på plats 40 minuter från kl 11.00, kl 12.00, kl 13.00 och kl 14.30 och hoppas på att få träffa många glada barn.

Dessutom bjuder vi på härlig och kreativ pysselyta kl 11-15.

Shoppa i någon av våra butiker för minst 500 kr och få en burk av vår egen odlade honung från bikupan på taket i Bålsta Centrum. Vi har totalt ca 37 kg färsk honung upptappat i burkar på 150 gram. Först till kvarn...

 

Varmt välkomna!

ICA bäst i landet på samhällsengagemang

ICA Kvantum Bålsta har fått pris för bästa lokala samhällsengagemang av alla kvantum-butiker i hela Sverige! Detta tack vare era höga poäng i Nöjd Kund Index (NKI) gällande vårt lokala samhällsengagemang. Med 83 poängs mariginal tog de hem första-priset!

Vi säger stort GRATTIS till Ica Kvantum Bålsta!

Sommarbänk

Välkommen att slå dig ner en stund och känn sommaren!

För att spä på sommarkänslan bjuder vi in alla besökare att prova vår vackra somriga bänk som numer finns på plats på torget inne i Bålsta Centrum. Blommor och blader är äkta fejk men vi hoppas ni ska njuta av den i alla fall. Välkomna att slå er ner och känn sommaren.

Ta gärna en bild och sprid i sociala medier! Checka in på Bålsta Centrum eller använd hashtaggen #bålstacentrum.

Bikupor

Högt över taket på Bålsta Centrum kommer det i sommar surra av honungsbin. Efter inspiration från Håbo kommuns bikupa i Dragetrondellen tar nu Bålsta Centrum efter och har inlett ett samarbete med Blomlöfs bin om att upplåta plats för en bikupa som ska generera honung. Honungsbin är helt fredliga djur som vill lukta på blommor. Därmed undviker de människor till skillnad från getingar som är rovdjur och gärna vill komma åt söt mat och dryck.

Det råder bibrist i världen. Mer effektiva jordbruksmetoder har trängt undan vilda pollinerare och odlade bin har drabbats av kvalster och gifter i böndernas bekämpningsmedel. Jordsbruksverket beräknar att värdet av Sveriges honungsbins pollineringstjänster uppgår till mellan 260 och 466 miljoner kronor – pengar som vi slipper betala eftersom bina gör jobbet gratis. Så länge de finns kvar.

Bålsta Centrum vill vara en bidragare till binas fortlevnad.

Nyrenoverade Intersport

Intersport har renoverat och uppgraderat sitt butikskoncept. Nylansering görs torsdag 18 maj. Varmt välkomna att hälsa på dem och spana in deras fina erbjudanden.

Lila

Vad gillar ni rulltrappan i lila belysning?

Fotbollsfesten med Håbo FF och Skilltwins

Vilken fartfylld dag vi hade i Bålsta Centrum i lördags! Över 11.000 personer kom till centrum och många var lyckliga att få spela en pannamatch mot Skilltwins. Finalen då Skilltwins mötte Simbatwins från vår egen stolthet Håbo FF blev en rysare. Det stod 2-2 men avslutades med en tunnel på ena Simbatwinsen. Tunnlar är alltid så överraskande. Blir man tunnlad i pannafotboll förlorar man matchen. Skilltwins vann alla 19 matcher faktiskt. De är skickliga. Men det är Håbo FF också och vi önskar er all lycka till i det kommande seriespelet.

Signeringskön ringlade lång till att få Skilltwins autograf och bild med dem. Vi hoppas att det blev en minnesvärd dag för alla besökare. Inom en snar framtid hoppas vi att Simbatwins blir lika populära världen över som Skilltwins.

Heja Håbo!

Härligare rulltrappa

Som första köpcentrum i Sverige kan Bålsta Centrum stoltsera med en färgglad rulltrappa.

När man går in genom Bålsta Centrums huvudentré är rulltrappan bland det första man ser. Varför inte göra den lite härligare att titta på och åka i? Det var så vi tänkte och med inspiration av samma rulltrappsbelysning som började dyka upp i Stockholms tunnelbana under hösten kändes det helt rätt. Vi ska dock inte alltid använda regnbågsfärger utan det ska kunna vara enfärgat och anpassas efter säsong och aktiviteter i centrum.

Välkomna att ta en tur!

Fota den gärna och använd hashtaggen #bålstacentrum.

Klackenbergs öppnar 25 mars

Den 25 mars öppnar äntligen Klackenbergs Böcker och Papper sin nya butik i Bålsta Centrum. Då utlovas författarbesök och fina erbjudanden.

Klackenbergs Böcker & Papper är en familjeägd bokhandel med ett brett sortiment. I deras koncept finns både böcker, pappersvaror och allt för hemmakontoret. Detta blir den sjätte butiken under namnet Klackenbergs Böcker och Papper. De har idag butiker i Jakobsberg, Port 73 i Haninge, Tumba och Vällingby. Dessutom driver de en liknande butik i Norrköping under namnet Anderssons.

Somrigt i hissen

I hissen i Bålsta Centrum är det alltid sommar, blå himmel och grönt och härligt. Välkomna att prova!

Klackenbergs Böcker & Papper

Klackenbergs Böcker och Papper öppnar butik i Bålsta Centrum. De öppnar butik i det som tidigare varit Stajlish butikslokal.

De startar med en pop-up-butik innan jul med förhoppning om att kunna öppna 17 december. I början av januari stänger de för att iordningsställa lokalen så den passar deras butikskoncept. Ny öppning sker i februari.

Klackenbergs Böcker & Papper är en familjeägd bokhandel med ett brett sortiment. I deras koncept finns både böcker, pappersvaror och allt för hemmakontoret. Detta blir den sjätte butiken under namnet Klackenbergs Böcker och Papper. De har idag butiker i Jakobsberg, Port 73 i Haninge, Tumba och Vällingby. Dessutom driver de en liknande butik i Norrköping under namnet Anderssons.

Vi hälsar dem varmt välkomna!

Det här är Idun

Det här är Idun! det är vår alldeles egna, härliga fågel som bor på Bålsta Centrums tak och kommer ner när hon ser att det är många barn i centrum.

Vi tackar för alla bidrag till fågelns namn. Slutligen bestämdes att Cecilia Person hade skickat in det bästa förslaget, Idun, och Carolina von Mentzer får tröstpris för bidrag om var fågeln bor.