Bålsta Centrum

Öppettider:

Vardagar

10-19

Lördag

10-15

Söndag

11-15


Livs:

Alla dagar

7-22

Espresso House till Bålsta Centrum

Vi är glada att meddela att Espresso House öppnar nytt café i Bålsta Centrum. Det är lokalen vid entrén mot Friegårdsskolan som just nu genomgår omfattande renovering för att i december öppna för fikasugna besökare.

Shoppingkväll 25 oktober

Varmt välkomna till årets Shoppingkväll onsdag 25 oktober kl 17-21!

Vi bjuder in till en eftermiddag och kväll då butikerna har fantastiska erbjuden och alla har öppet ända till kl 21. Kvällen kommer fyllas av följande:

Vinn 10.000 kr!
För varje 500 kr som du shoppar för under denna kväll har du chansen att vinna presentkort för 10.000 kr att shoppa ännu mer för i Bålsta Centrum! Butikerna delar ut tävlingstalonger till sina kunder som ni fyller i och lägger i den lila brevlådan. Vinnare dras kl 20.30. För att vinna måste du vara på plats i centrum

Goodiebags
Dessa härliga presentpåsar har varit riktigt välfyllda sista åren. Som vanligt har vi 50 st goodiebags till de 50 första kunderna som shoppat för minst 500 kr efter kl 17 denna dag. Utdelningen börjar först kl 20 så ni hinner shoppa i lugn och ro. Dock kommer det finnas presenter till alla kunder, även de som kommer efter de 50 första.

Modevisning
Spana in höstens fräschaste mode från butikerna i Bålsta. Modellerna kommer ni också känna igen - här intar Träningshus1 catwalken.

Mingelmässa på torget med HQF
Förra året blev en succé! Den 25 oktober intar HQF* torget igen - med lyxiga erbjudanden från Håbos många företagsamma kvinnor - musik, dans, uppträdande och tävlingar med fina priser. Goodiebag till de 100 första. Dessa utställare hittar ni på torget:

Aronsborgs konferenshotell
Avixa
Fixar Ia
GENI
HJ Ekonomi
Håbo Marknad
Författarna Anne-Lie Högberg och Eva Ludvigsen
Morinda
Salasus Performance
Skoklostermacken
Sollans Livsstilscenter?
Handelsbanken
Träningshus 1
Blomlöfs Bin
Tupperware
Gunillas Smycken
Face Over
Tintin & Co
Lillsjöns Handelsträdgård
mfl

*HQF = Håbo Qvinnors Företagsnätverk

Varmt välkomna!

ICA bäst i landet på samhällsengagemang

ICA Kvantum Bålsta har fått pris för bästa lokala samhällsengagemang av alla kvantum-butiker i hela Sverige! Detta tack vare era höga poäng i Nöjd Kund Index (NKI) gällande vårt lokala samhällsengagemang. Med 83 poängs mariginal tog de hem första-priset!

Vi säger stort GRATTIS till Ica Kvantum Bålsta!

Sommarbänk

Välkommen att slå dig ner en stund och känn sommaren!

För att spä på sommarkänslan bjuder vi in alla besökare att prova vår vackra somriga bänk som numer finns på plats på torget inne i Bålsta Centrum. Blommor och blader är äkta fejk men vi hoppas ni ska njuta av den i alla fall. Välkomna att slå er ner och känn sommaren.

Ta gärna en bild och sprid i sociala medier! Checka in på Bålsta Centrum eller använd hashtaggen #bålstacentrum.

Bikupor

Högt över taket på Bålsta Centrum kommer det i sommar surra av honungsbin. Efter inspiration från Håbo kommuns bikupa i Dragetrondellen tar nu Bålsta Centrum efter och har inlett ett samarbete med Blomlöfs bin om att upplåta plats för en bikupa som ska generera honung. Honungsbin är helt fredliga djur som vill lukta på blommor. Därmed undviker de människor till skillnad från getingar som är rovdjur och gärna vill komma åt söt mat och dryck.

Det råder bibrist i världen. Mer effektiva jordbruksmetoder har trängt undan vilda pollinerare och odlade bin har drabbats av kvalster och gifter i böndernas bekämpningsmedel. Jordsbruksverket beräknar att värdet av Sveriges honungsbins pollineringstjänster uppgår till mellan 260 och 466 miljoner kronor – pengar som vi slipper betala eftersom bina gör jobbet gratis. Så länge de finns kvar.

Bålsta Centrum vill vara en bidragare till binas fortlevnad.

Nyrenoverade Intersport

Intersport har renoverat och uppgraderat sitt butikskoncept. Nylansering görs torsdag 18 maj. Varmt välkomna att hälsa på dem och spana in deras fina erbjudanden.

Lila

Vad gillar ni rulltrappan i lila belysning?

Fotbollsfesten med Håbo FF och Skilltwins

Vilken fartfylld dag vi hade i Bålsta Centrum i lördags! Över 11.000 personer kom till centrum och många var lyckliga att få spela en pannamatch mot Skilltwins. Finalen då Skilltwins mötte Simbatwins från vår egen stolthet Håbo FF blev en rysare. Det stod 2-2 men avslutades med en tunnel på ena Simbatwinsen. Tunnlar är alltid så överraskande. Blir man tunnlad i pannafotboll förlorar man matchen. Skilltwins vann alla 19 matcher faktiskt. De är skickliga. Men det är Håbo FF också och vi önskar er all lycka till i det kommande seriespelet.

Signeringskön ringlade lång till att få Skilltwins autograf och bild med dem. Vi hoppas att det blev en minnesvärd dag för alla besökare. Inom en snar framtid hoppas vi att Simbatwins blir lika populära världen över som Skilltwins.

Heja Håbo!

Härligare rulltrappa

Som första köpcentrum i Sverige kan Bålsta Centrum stoltsera med en färgglad rulltrappa.

När man går in genom Bålsta Centrums huvudentré är rulltrappan bland det första man ser. Varför inte göra den lite härligare att titta på och åka i? Det var så vi tänkte och med inspiration av samma rulltrappsbelysning som började dyka upp i Stockholms tunnelbana under hösten kändes det helt rätt. Vi ska dock inte alltid använda regnbågsfärger utan det ska kunna vara enfärgat och anpassas efter säsong och aktiviteter i centrum.

Välkomna att ta en tur!

Fota den gärna och använd hashtaggen #bålstacentrum.

Klackenbergs öppnar 25 mars

Den 25 mars öppnar äntligen Klackenbergs Böcker och Papper sin nya butik i Bålsta Centrum. Då utlovas författarbesök och fina erbjudanden.

Klackenbergs Böcker & Papper är en familjeägd bokhandel med ett brett sortiment. I deras koncept finns både böcker, pappersvaror och allt för hemmakontoret. Detta blir den sjätte butiken under namnet Klackenbergs Böcker och Papper. De har idag butiker i Jakobsberg, Port 73 i Haninge, Tumba och Vällingby. Dessutom driver de en liknande butik i Norrköping under namnet Anderssons.

Somrigt i hissen

I hissen i Bålsta Centrum är det alltid sommar, blå himmel och grönt och härligt. Välkomna att prova!

Klackenbergs Böcker & Papper

Klackenbergs Böcker och Papper öppnar butik i Bålsta Centrum. De öppnar butik i det som tidigare varit Stajlish butikslokal.

De startar med en pop-up-butik innan jul med förhoppning om att kunna öppna 17 december. I början av januari stänger de för att iordningsställa lokalen så den passar deras butikskoncept. Ny öppning sker i februari.

Klackenbergs Böcker & Papper är en familjeägd bokhandel med ett brett sortiment. I deras koncept finns både böcker, pappersvaror och allt för hemmakontoret. Detta blir den sjätte butiken under namnet Klackenbergs Böcker och Papper. De har idag butiker i Jakobsberg, Port 73 i Haninge, Tumba och Vällingby. Dessutom driver de en liknande butik i Norrköping under namnet Anderssons.

Vi hälsar dem varmt välkomna!

Det här är Idun

Det här är Idun! det är vår alldeles egna, härliga fågel som bor på Bålsta Centrums tak och kommer ner när hon ser att det är många barn i centrum.

Vi tackar för alla bidrag till fågelns namn. Slutligen bestämdes att Cecilia Person hade skickat in det bästa förslaget, Idun, och Carolina von Mentzer får tröstpris för bidrag om var fågeln bor.