Hoppa till innehåll

Lokala konstnärer ställer ut

Publicerat: lördag 17 februari 2024

Lokala konstnärer ställer ut

På alla hjärtans dag går startskottet för konstutställningen ”Kärleken övervinner allt” hos oss i Bålsta Centrum. Här kan du bland annat uppleva tävlingar och möten med lokala konstnärer som ställer ut sina verk. Du hittar utställningen i lokalen bredvid Dressmann. Läs vidare för mer information om Bålstas konstnärer.

Öppettider

  • 14/2 kl 15-19
  • 15/2 kl 15-19
  • 16/2 stängt
  • 17/2 kl 11-15
  • 18/2 kl 11-15
  • 19/2 kl 15-19
  • 20/2 kl 15-19

6 Fantastiska Konstnärer

Felicia Szymanski

Felicia är en svensk/polsk konstnär, baserad i Bålsta, som använder akryl, olja och textur för att skapa tredimensionella, abstrakta verk. Felicia förmedlar intensitet och lekfullhet genom sina målningar och har visat upp sin konst i Uppsala, Stockholm och Bålsta sedan 2022.

Elin Söderlind

Elin är en målare och glasblåsare som kombinerar glas och måleri för att skapa kontrastrika, äventyrliga verk på plexiglas. Med en bakgrund från Konstfack och utbildning i glasblåsning, utforskar hennes konst spännande rymder och mönster som påminner om organiska former.

Kristina Lundqvist Wrethammar

Uppvuxen i en konstnärlig familj och bosatt i Bålsta sedan 18 år tillbaka, är Kristina är en självlärd konstnär som började måla redan 2009. Hennes konst, som utvecklats genom åren, erbjuder ett mångfald av tolkningar och återspeglar hennes långa passion för teckning. Hennes motto är därav ”En tavla, tusen tolkningar”.

Maja Gelin

Maja är en 17-årig gymnasieelev på bild och form-linjen som har övergått från digital konst till att skapa med sprayfärg och markers. Genom att blanda tekniker skapar hon målningar rika på mönster och färger, där harmoni och “maxade” kompositioner är centrala för hennes uttryck.

Marie Sandell

Marie målar för avkoppling och utforskar olika motiv som blommor, änglar och tomtar med akvarell och akryl. Hennes tillvägagångssätt är förutsättningslöst och låter kreativiteten flöda utan en förutbestämd plan för att sedan klura ut vad verket föreställer.

Sirpa Heed Franti

Född i Borgå, Finland, och numera bosatt i Bålsta. Efter flera år i reklambranschen växlade hon över till trädgårdsdesign. Sirpa uttrycker sin konstnärliga ådra genom intuitiva målningar där färg och form är centrala, inspirerad av ljuset och kulturen i Grekland där hon tillbringar mycket tid.