Hoppa till innehåll

Vårt hållbarhetsarbete

Så skapa vi en mer hållbar vardag

I Bålsta Centrum arbetar vi aktivt för att bidra till en mer hållbar vardag för alla som besöker oss och arbetar här. Vårt hållbarhetsarbetet sträcker sig över både miljömässiga och sociala aspekter, för att skapa en grönare och mer sammanhållen gemenskap. Här är 7 utvalda exempel på vårt arbete.


Hållbar byggnad

Vår byggnad är certifierad med BREEAM-SE på nivån ”Very Good”. En utmärkelse som bekräftar vårt arbete med att minska energiförbrukningen, hantera vatten och avfall effektivt, och säkerställa ett hälsosamt inomhusklimat.

Främja det lokala ekosystemet

Under flera år har vi arbetat för att bina ska trivas hos oss. Därför har vi placerat en bikupa utanför centrumet. Binas pollineringsinsatser är avgörande för matproduktionen globalt, och genom att välkomna dem bidrar vi till biodiversiteten och en bättre miljö.

Skattkammaren

Ett initiativ från Håbo kommuns återvinningscentral, där de ställer ut möbler och prylar de fått in i en av våra lokaler. Sakerna återbrukas genom att få nytt liv i någon annans hem. Vi håller öppet för utlämning och upphämtning av dessa prylar ungefär varannan månad.

Klädbytardagar

För att minska textilavfall anordnar vi klädbytardagar där invånare i Bålsta kan uppdatera sin garderob genom att byta de kläder de inte längre använder med varandra. Ett tillfälle att uppdatera garderoben och träffa sina grannar.

Lokala konstutställningar

För att uppmärksamma kulturen och kreativiteten som blommar i Bålsta, skapar vi utrymme för lokala konstnärer att ställa ut och ha vernissage i våra lokaler.

UF-mässor

Vi tar vara på Bålstas entreprenörsanda genom att ha UF-mässor där lokala gymnasieskolor får visa upp sina innovationer.

Lions julmarknader

Tillsammans med välgörenhetsorganisationen Lions arrangerar vi stämningsfulla julmarknader.